Audi Private Lease
Aanbod: Verlaag uw eigen risico en ontvang direct vervangend vervoer
Helaas blijkt dat private lease klanten minimaal één keer te maken krijgen met schade tijdens de looptijd van het contract. Heeft u schade gereden, dan betaalt u hiervoor een eigen risico. Omdat u natuurlijk niet zit te wachten op deze extra kosten bieden wij u de mogelijkheid uw eigen risico te verlagen naar 125 euro en/of uw vervangend vervoer te upgraden.

Wat is het eigen risico?

Bij schade aan de auto, zijn de reparatiekosten gedekt. Bij schade die u zelf heeft veroorzaakt en bij schade die niet verhaald kan worden op een tegenpartij, wordt een vast bedrag in rekening gebracht als bijdrage aan de schadelast. Dit wordt het ‘eigen risico’ genoemd. Wij hanteren hiervoor een standaard bedrag van maximaal € 500,- per schade. Wanneer de reparatiekosten van de schade lager zijn dan het gekozen eigen risico brengen wij uiteraard enkel de reparatiekosten en niet het volledige eigen risico in rekening.

Wanneer is het eigen risico van toepassing?

Eigen risico is van toepassing wanneer de schade niet op een tegenpartij kan worden verhaald. U bent zelf tegen een paaltje gereden maar bijvoorbeeld ook vandalisme en ruitschade. Bij ruitschade wordt voor schade aan de voorruit een uitzondering gemaakt: als de voorruit moet worden vervangen, geldt er een eigen risico van € 65,00. Indien de ruit kan worden gerepareerd, is er helemaal geen eigen risico van toepassing. Deze uitzonderingen op het eigen risico zijn alleen van toepassing indien vervanging / reparatie is uitgevoerd bij een door ons aangewezen partij.


Hoe werkt mijn huidige vervangend vervoer?

In de e-mail staat welk type vervangend vervoer u momenteel heeft. Afhankelijk van wanneer u uw contract heeft afgesloten en welke keuze u destijds heeft gemaakt, zijn er een aantal mogelijkheden:

• U heeft kosteloos vervangend vervoer na 24 uur
• U heeft kosteloos vervangend vervoer na 72 uur
• U heeft kosteloos geen vervangend vervoer

Bij deze actie kunt u ervoor kiezen om uw vervangend vervoer aan te passen. U heeft dan direct vervangend vervoer. Het is wel belangrijk om te onthouden dat bij alle typen vervangend vervoer, u enkel recht heeft op het vervangend vervoer zolang uw Private Leaseauto niet beschikbaar is.
Bijvoorbeeld: Uw Private Leaseauto staat gerepareerd bij uw dealer voor u klaar, maar u wacht 2 dagen om hem op te halen en blijft 2 dagen langer met uw vervangende auto rijden. Omdat u enkel recht hebt op vervangend vervoer wanneer uw Private Leaseauto niet beschikbaar is, moet u deze 2 extra dagen vervangend vervoer zelf betalen.

 

Hoe werkt vervangend vervoer in het buitenland?

Ook bij pech in het buitenland is jouw mobiliteit onze prioriteit. Dit betekent echter niet dat u altijd direct vervangend vervoer krijgt. Er wordt een eerst een inschatting gemaakt van hoe lang het zal gaan duren om jouw Private Leaseauto te repareren. Deze eerste diagnose duurt maximaal 8 uur, maar is meestal al veel sneller gereed. Vervolgens zijn er verschillende situaties mogelijk:

• Bij een reparatie die vlot en ter plekke kan worden uitgevoerd, zoals het vervangen van een lekke band, krijgt u geen vervangend vervoer.
• Wanneer het repareren iets langer zal duren maar wel binnen 48 uur voltooid is, krijg je wel vervangend vervoer mee. Zodra de reparatie voltooid is, kan u dit ter plaatse weer omwisselen voor je eigen auto.
• Mocht de reparatie langer duren dan 48 uur, dan krijgt u natuurlijk vervangend vervoer mee, zodat je ook in het buitenland gewoon mobiel bent. In dit geval gaan wij samen met de hulpdienst op zoek naar een passende oplossing, zodat jij gewoon van je vakantie kunt genieten. 

Het is wel belangrijk om te onthouden dat u enkel recht hebt op vervangend vervoer zolang uw Private Leaseauto niet beschikbaar is.
Bijvoorbeeld: U heeft een contract van na 1 februari 2016 en u heeft recht op vervangend vervoer in het buitenland. Uw Private Leaseauto staat gerepareerd bij de garage in het dorp bij uw vakantieplek voor u klaar, maar u wacht 2 dagen om hem op te halen en blijft 2 dagen langer met uw vervangende auto rijden. Omdat u enkel recht heeft op vervangend vervoer wanneer uw Private Leaseauto niet beschikbaar is, moet u deze 2 extra dagen vervangend vervoer zelf betalen.


Wanneer gaat de wijziging in?

Als u de wijziging bevestigt gaan wij aan de slag om dit zo snel mogelijk in te regelen. Het duurt gemiddeld 6 weken voor de wijziging is doorgevoerd en uw eigen risico en/of vervangend vervoer is aangepast. De wijziging gaat in vanaf de maand dat u uw nieuwe leasetarief voor het eerst betaald. Uiteraard geldt het lagere eigen risico alleen voor schades die zijn ontstaan nadat de wijziging is ingegaan.


Vanaf wanneer wijzigt het leasebedrag?

Het leasebedrag wijzigt vanaf het moment dat de wijziging is ingegaan. Dit duurt gemiddeld 6 weken. Binnen zes weken ziet u de wijziging op uw factuur terug, houd deze dus goed in de gaten.

 

Vragen omtrent dit aanbod?

Mail ons via leasen@audifinancialservices.nl of bel naar (033) 454 92 14 (tijdens kantooruren bereikbaar).